Wielerronde Grote Prijs Rob Mulders

Publicatiedatum: 16-09-2016

Op zondag 25 september

TWC Noord-Limburg organiseert voor het eerst sinds 1993 weer een wielerronde in Well.

Op die dag staat de Wielerronde van Well - Grote Prijs Rob Mulders op het programma.
Een groot aantal jeugdige wielrenners en wielrensters denderen dan voor het eerst na bijna 25 jaar weer door de Wellse straten.
TWC Noord-Limburg dat leden heeft in geheel Noord-Limburg en dat ook veel Wellse leden onder haar geledingen heeft, bestaat dit jaar 60 jaar en voor een aantal personen binnen de vereniging een mooi moment om de Wielerronde van Well weer nieuw leven in te blazen.
Gesteund door de gemeente Bergen is de Wielerronde van Well op zondag 25 september dan ook weer een feit.

De wedstrijd draagt de naam Wielerronde van Well - Grote Prijs Rob Mulders. Het is een eerbetoon aan wijlen profrenner Rob Mulders uit Well. Rob won de ronde in het verleden 3 maal, alvorens hij prof werd bij de ploeg van Jan Raas. Helaas overleed hij op jonge leeftijd in 1998 door een verkeersongeval.
Rob was in zijn jonge jaren lid van TWC Noord-Limburg. De ronde draagt daarom de naam van deze GeWELLdenaar.

 

Tijdens de Wielerronde van Well - Grote Prijs Rob Mulders komen vooral jeugdige wielrenners en wielrensters aan de start.
Jeugdcategorie 1 tot en met 7, nieuwelingen en junioren mannen. Dit zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar.
TWC Noord-Limburg is 2 jaar geleden gestart met Wielerschool Noord-Limburg (jeugdafdeling), waar kinderen kunnen leren wielrennen, mountainbiken en veldrijden. Jeugd uit heel Noord-Limburg en sinds kort ook de Duitse grensstreek traint 2 keer per week (dinsdag en donderdag) op wieleromgeving Herungerberg in Venlo. De jeugd komt uit de gemeente Bergen in het noorden tot aan de gemeente Leudal in het midden van de provincie. Inmiddels telt de wielerschool die in 2014 startte vanaf 0, nu inmiddels 18 jeugdleden. Bij de wielerschool kunnen kinderen terecht van 8 tot 18 jaar. Het mooie is dat kinderen niet direct een dure eigen fiets hoeven aan te schaffen. De kinderen kunnen eerst ervaren of ze het wielrennen, mountainbiken of veldrijden leuk vinden, op eigen fietsen van de wielerschool. Dit maakt het instappen in de wielrennerij laagdrempeliger. Na enkele proeftrainingen kan men beslissen of men lid wordt en daarbij kan men tijdelijk gebruik blijven maken van de fietsen van de wielerschool.
Tijdens de Wielerronde van Well – Grote Prijs Rob Mulders, is er ook een wedstrijd gepland voor hanbikers. Dit is een categorie speciaal voor minder valide sporters. Mogelijk vindt er ook een clinic plaats met minder valide kinderen om deze te laten ervaren wat handbiken is.

Voor de jeugdcategorie 1 tot en met 7 vormt de Wielerronde van Well - Grote Prijs Rob Mulders de finale om het Limburgs Kampioenschap. De afgelopen maanden heeft de jeugd tijdens diverse wedstrijden in het Limburgse, punten verzameld voor het kampioenschap. De Wielerronde van Well - Grote Prijs Rob Mulder vormt het slotstuk van dit Limburgs Kampioenschap. De Limburgse kampioenen zullen dan ook na afloop van de laatste wedstrijd van categorie 7 in Well worden gehuldigd.

Het programma start om 9.30 uur en rond 17 uur zal de finish zijn van de laatste categorie, de junioren.
Het parcours loopt vanaf de Sint Vitusstraat (start en finish ter hoogte van de Pastoor Reinéstraat), naar de Sterrenbos, vandaar gaat het rechtsaf richting cafetaria de Ster. Bij het cafetaria gaat het links af naar boven de Klokkenmakerstraat in. Via de Weverstraat draait men vervolgens weer de Sterrenbos in, om daarna linksaf te draaien de Elbert Franssenstraat in. Dan linksaf de Papenbeek in tot aan MFC De Buun, daar linksaf op Kasteellaan en dan weer linksaf de Sint Vitusstraat in. De ronde is 1,9 km lang. De permanence (inschrijfbureau) is ingericht bij MFC De Buun. Gekozen is voor dit parcours, omdat het de minste hinderlijke obstakels heeft voor wielrenners.

Het programma van de Wielerronde van Well – Grote Prijs Rob Mulders ziet er als volgt uit:
09.30    Jeugd Categorie 1-2-3
10.15    Jeugd Categorie 4-5
11.00    Jeugd Categorie 6-7
12.45    Handbikers
14.00    Nieuwelingen (man)
15.30    Junioren (man)

Mocht u geïnteresseerd zijn in sponsoring of heeft u andere vragen, dan kunt u contact opnemen via twcnoordlimburg@gmail.com

  Website TWC Noord-Limburg

 

 

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well