Willem Janssen naar FC Utrecht

Publicatiedatum: 23-08-2013

Ingehuurd van FC Twente

De selectie van FC Utrecht wordt tot het einde van het seizoen versterkt met Willem Janssen. De 27-jarige voetballer komt op huurbasis over van FC Twente. Na Timothy Derijck en Steve De Ridder is Willem Janssen de derde speler die in korte tijd door FC Utrecht wordt aangetrokken.

FC Utrecht meldde zich twee maanden geleden al bij FC Twente, maar toen was huur nog niet bespreekbaar. Dat was het nu wel. “Soms is het wachten op het juiste moment”, zegt Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff. “We zijn al langer overtuigd van de kwaliteiten van Willem. Hij is een fysiek sterke speler met veel loopvermogen, voetballend vermogen en een goede traptechniek. Zijn komst biedt onze technische staf meer mogelijkheden. De concurrentie zal toenemen, wat een groep alleen maar sterker maakt.”

Evenals de clubleiding van FC Utrecht is Janssen blij met zijn tijdelijke overgang. “FC Utrecht, met zijn stadion en supporters, is een club die mij altijd heeft getrokken en waar ik graag voor wil spelen”, zegt de geboren Nijmegenaar. “De club toont ambitie en heeft mij een beeld geschetst dat mij aanspreekt. De ploeg heeft het na het goede vorige seizoen nu wat lastig, maar ik zie veel potentie. Op dit moment staan er veel jonge jongens, aangevuld met een aantal ervaren krachten. Ik wil graag zowel voetballend als met mijn ervaring mijn bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze nieuwe ploeg.”

Op de achtergrond en in alle rust werd door de clubleiding van FC Utrecht de laatste weken hard gewerkt aan verbreding en versterking van de selectie. “En dat blijven we doen”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “Shoppen met minimale financiële middelen vraagt om creativiteit en geduld. Wij kunnen dit opbrengen en slaan op het juiste moment toe. Net als in de winter met Toornstra en nu met Derijck en De Ridder halen we met Janssen een kwaliteitsspeler voor een goede prijs. Laat duidelijk zijn, wij halen Janssen niet om ons in te dekken om een mogelijk vertrek op te vangen. Nee, wij halen Janssen als versterking van de huidige selectie.”

FC Utrecht kiest ervoor om niet in te gaan op potentiële versterkingen. Pas op het moment dat iets concreet is, wordt naar buiten getreden. Van Schaik: “Wij kiezen er bewust voor om geen verwachtingen te wekken bij de achterban door in te gaan op speculaties of door het noemen van namen. Wij gaan voor kwaliteit en nemen daar de tijd voor. Uiteindelijk komen we tot spelers met meerwaarde voor onze club.”

Bron: FC Utrecht

Overige berichten

- Rondleiding Historische Molenroute Well
- Vraag attentie aan voor mantelzorger
- Maaspark Well Aantrekkelijke gebiedsontwikkeling
- Leergeld De Stuwwal: Alle Kinderen mogen meedoen!
- Video presentatie dijken uitwerkingslocaties Well
- Toelichting op de meteorologische zomer van 2021
- De exceptionele zomer van 2021
- Harmonie sjouwt volgende week oud papier voor Lisanne
- Rondleiding Historische Molenroute Well
- De Groene Rivier geeft de Maas ruimte en laat natuur en landbouw samenkomen
- Kleedjesmarkt (helaas) het alternatief voor de rommelmarkt van KVW in 2021
- OPROEP voor jouw foto's van juli 2021.
- Nazorgfase Hoogwater (2)
- Extra Afvalinzameling
- Nazorgfase Hoogwater (1)