Ons dörpke Well

Maaspark Ooijen-Wanssum

Update afbeeldingen Juli 2021

123volgende >

Het aanzicht van Well op 28 november 2020 …

vanuit de Wanssumse Maasoeverzijde door de camera van Pierre Linssen...

Op genoemde datum maakte ik mijn traditionele fietsronde, maar nu onder langs de ‘steilrand’-dijk aan gene zijde van de Maas. Dat kon nu immers weer.
Gewapend met fototoestel en telelens ging ik letterlijk en figuurlijk op pad.

Het was prachtig zonnig weer en later kwam er plots mist opzetten.
Ik was dus nét op tijd om een paar plaatjes van Well te schieten.

Wetende dat het aanzien van Well in het voorjaar en de zomer nóg prachtiger zal zijn door al de opkomende bloeiende planten en kruiden, maakte ik deze foto’s ook omdat het aanzicht van Well binnen afzienbare tijd ook zal veranderen door een volledig nieuwe waterkering. En dat aanzicht van nu wil ik graag delen … nu het nog kan.

Na meer dan 11 jaar voorbereiding en ruim drie jaar realisatie is Maaspark Ooijen-Wanssum een feit! Het gebied wordt eind dit jaar opgeleverd en is klaar om gebruikt en beleefd te worden. Op enkele plekken wordt in het natuurgebied bos aangeplant. Bijvoorbeeld op een plek waar bos is gekapt om een hoge grond dijk te kunnen maken.

In het overgrote deel van het gebied worden echter geen bomen of planten aangeplant. Alles wat er nu en straks groeit komt daar vanzelf.  Via zaden die in de bodem zitten of worden aangevoerd met de wind, door vogels of met het Maaswater. De plantenrijkdom die hierdoor ontstaat, is uitzonderlijk gevarieerd. Binnen twee jaar groeien er hier meer dan 300 plantensoorten.

De gehele tekst is te lezen in deze link:

https://www.ooijen-wanssum.nl/nieuws/nieuws/beleef-unieke-natuur/608/

Maaspark Ooijen-Wanssum