Ons dörpke Well

Kunstwerken in ons dorp

"Christoffel" werd op zondag 24 juli 2016 op zijn naamdag geplaatst vlak naast de voormalig afrit van de veerstoep tegenover Grotestraat 42.

Het kunstwerk werd geschonken door de kinderen van de familie Jo Thissen-Scheepers aan het dorp. Het is ontworpen en gemaakt van Cortenstaal door kunstenaar Henk Vissers uit Nieuw Bergen.

"Communicatie" werd in 2002 geplaatst. Beeldend kunsternaar Ad Merx uit Weurt is de maker van dit kunstwerk dat de moeite waard is om van alle kanten te bekijken. Het staat nabij de opstapplaats van het pontje bij het Reindersmeer.


 

In juli 2005 is het kunstwerk 'Collier' van Kees Buckens geplaatst. Het bestaat uit meerdere onderdelen.  De hanger van het collier staat op de dijk  bij de Molenbeek in de Grotestaat ter hoogte van huisnummer 10. 

'Schakels' van het Collier staan verspreidt langs de Wezerweg, Kasteellaan en Grotestraat. Symbolisch verbinden ze het oude gedeelte van het dorp met de nieuwe buurten.


 

Op de rotonde Brugweg / Rijksweg N271 staat een 9 meter hoog kunstwerk. Dit is vervaardigd door de in 1953 te Tegelen geboren beeldhouwer-tekenaar Nicolas Dings .


 

Het kunstwerk " Birdslife " is een schenking van World Art House aan de Wellse gemeenschap. Het werd gemaakt door Anderson Chiconyora, afkomstig uit Zimbabwe. Hij was een lid van de Sanganai group. Het heeft een plek bij MFC "de Buun".


 

Uit gekapte bomen werden diverse houtsculpturen met een motorzaag gesneden in de vorm van dierenfiguren.

Ze staan bij het Bezoekerscentrum richting het Speelbos. De sculpturen werden gemaakt door Roel van Wijlick - firma Boom tot beeld uit Venlo en zijn ware kunstwerken.