Ons dörpke Well

Woningbouw aan de Lammerskamp

Infrastructuur aanpassing januari februari 2022

afbeeldingen Pierre Linssen

Project Fase 1 afgerond

Via onderstaand album kunt u de ontwikkeling van de woningbouw lammerskamp volgen. De foto's zijn gemaakt door:

  • Nicolle Nijsen
  • Marleen Timmermans

 

Verder naar beneden vindt u informatie over de aanloop naar de bouw.

 

Januari 2018

12volgende >

September 2017

1volgende >

Mei 2017

1volgende >

In het Dorps Ontwikkelings Plan van 2008, opgesteld door het Wells Forum staat uitvoerig te lezen hoe de woningbouw in Well stagneerde. In de periode van 1945-1995 zijn er 100 woningen gebouwd, van 1995 - 2007, in 12 jaar slechts 40 woningen. Jongeren vertrekken naar andere plaatsen, meestal richting Venray, doordat er in Well geen betaalbare woningen bij komen. Dit heeft uiteraard grote gevolgen voor de samenleving. Minder jonge gezinnen betekent minder kinderen naar school, minder mensen die aan verenigingen deelnemen enz.

In 2002 had Well 2705 inwoners, dit aantal zakte in 2007 tot 2511. Per 01-01-2017 heeft Well 2452 inwoners.

Sinds de presentatie van het D.O.P. heeft het, ondanks de grote inzet van het Wells Forum, nog jarenlang geduurd en veel voeten in de aarde gehad voordat het zover was dat het woningplan op 27 mei 2015 gepresenteerd kon worden. Gemeente Bergen en projectontwikkelaar Swentibold kwamen na veel gesteggel tot overeenstemming.  Maar eindelijk kan er na tientallen jaren weer gebouwd worden in Well. Wanneer er daadwerkelijk gestart wordt is niet bekend gemaakt.


 

Het kopersplein voor de nieuwbouw woningen aan de Lammerskamp op 27 mei 2015 in De Buun was druk bezocht.

Kopers gaven hun voorkeur aan.

Op het kopersplein kregen potentiële kopers uitgebreide informatie over het bouwplan en de mogelijkheden. Ook konden zij de voorkeur voor de architect van het project aangeven. Architectenbureau Olieslagers uit Bergen kwam hierbij overtuigend als 'winnaar naar voren. De komende periode zullen met de potentiële kopers persoonlijke gesprekken gevoerd worden, waarna de verkaveling en opzet van het plan definitief vorm wordt gegeven.

Olieslagers koos voor een meer traditionele jaren dertig woning in een rode steen, terwijl CroonenBuro5 met een moderne variant op de jaren dertig woning in een lichte kleurstelling kwam. Door  middel van het invullen van een formulier kon de potentiële koper bepalen welk ontwerp de voorkeur heeft. Het merendeel van de stemmen bepaalde dus de bouwstijl.


 

Ga voor meer info naar www.lammerskamp.nl


 

Het te bebouwen perceel aan de Lammerskamp